Hur blir du en morgonlöpare?
Morgonlöpning

Hur många av oss går till sängs varje natt med hopp om att vakna upp tidigt och klämma in några mil innan dagen börjar? Och hur många av oss, även med de bästa avsikter, slutar slå snooze och sedan skjuta den löpningen tills senare på dagen? Även om löpningen före gryningen kommer naturligt för vissa, kan du behöva arbeta för att bli morgonmänniska.

Den goda nyheten är att det tar tre veckor att göra något till en vana. Genom att anta dessa morgondagstips för de kommande 21 dagarna kan du förvandla dig till en morgonmänniska!

Säg adjö till Snooze-knappen

Ett av de största hindren för att vakna upp i tid för löpning på morgonen är snooze-knappen. Det är en tuff vana att bryta, men det kan göras! Om du för närvarande ställer in flera larm för morgonen, kan du ta för vana att bara ställa in ett. Utan ett backuplarm har du inget annat val än att vakna och kliva upp första gången.

Ett bonustips för de seriösa sömntutorna: Placera din telefon eller väckarklocka en bit från sängen, så att du inte når den. När ditt larm går igång på morgonen måste du faktiskt gå ur sängen för att stänga av det. När du nu är ur sängen är du troligtvis mycket mer benägen att fortsätta med morgonens löpning.

Förbered dig kvällen innan

Ingen vill vakna upp tidigt på morgonen och kasta sig runt i mörkret för att hitta utrustning och matchande strumpor. För att göra morgnarna lite smidigare, förbered dig så mycket som möjligt kvällen innan. Det kan betyda att du programmerar din kaffebryggare så att en varm kopp kaffe väntar på dig varje morgon, efter avslutat  pass, eller det kan betyda att en skål med yogurt och müsli blir är rumstempererad under ditt löppass.

 Det är också en bra idé att lägga fram vad du vill använda nästa morgon till din löpning. Att ha allt från dina favorittights och löparskor till ditt FlipBelt (Reflective när det är mörkt) framlagt betyder att du sparar tid och är redo att sticka ut varje morgon.

Sluta frukta morgonlöpningen

Ett annat bra tips är att omformulera hur du tänker på morgondagarna. Om du lägger dig och fruktar dem, kommer du inte att vakna positivt eller speciellt entusiastiskt. När ditt huvud träffar kudden på kvällen, spendera några sekunder på att tänka på varför du är glad att springa på morgonen. Behöver du några förslag? När den morgonlöpniungen är avklarad har du hela kvällen att koppla av! Dessutom känns det bra att veta att du krossade dina stegmål för dagen, innan de flesta människor ens är ur sängen.

Logga dina framsteg

Dessa guldstjärnor är inte bara för barn! Genom att redovisa dina framsteg på ett fysiskt diagram, ett papper eller till och med på en app, kan du se hur långt du har kommit. Om du vaknar upp fyra dagar i rad för en tidig löpning, vill du inte bryta den framgångskedjan. Håll koll på hur många dagar du planerar att springa tidigt och hur många dagar du når ditt mål. Du kanske känner dig extra motiverad att gå ur din varma säng imorgon.

Börja avveckla tidigare varje kväll

Även om att bli en morgonmänniska är ett bra mål, är det inte värt att förlora sömnen. Om du vill njuta av de sunda kilometrarna på morgonen, måste du också lägga dig lite tidigare varje kväll. Även om det är lättare sagt än gjort är en tidigare avveckling ett bra sätt att börja. Sikta på att ligga i sängen 30 minuter innan du behöver somna. Registrering eller läsning är perfekta aktiviteter som gör dig redo för kvalitets-zzz under natten.

Hitta en löparkompis

Om du har provat alla tips och tricks ovan och du fortfarande kämpar för att springa på morgonen kan du försöka hitta en kompis att springa med. Det är inte bara roligare att köra med en vän, det kan också hålla dig ansvarig, att du inte ställer in. Även om du i normala fall kan trycka på snooze-knappen, kan du inte lämna en vän som väntar. Att veta att någon annan är redo att springa längs dig på morgonen är en utmärkt motivator.

Du behöver inte springa på morgonen för att vara en löpare. Att få din löpning klar på morgonen erbjuder dock många fördelar. Dessa morgontimmar kan få dig ur sängen och det ger dig massor av endorfiner som ger dig extra energi att hantera din dag på bästa sätt. Innan du vet ordet av, kanske du till och med börjar tänka på dig själv som en morgonmänniska!

FlipBelt Sweden